• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / De 20 Food Trends van 2016

De 20 Food Trends van 2016

20 januari 2016 by René Kleinsmit Reageer

Eten is Lifestyle! Je bent wat je eet. En dat klopt ook voor een heel groot gedeelte. Eten en drinken zijn vaak onderdeel van een gesprek en zeker op social media als Pinterest, Instagram en Facebook zijn we druk in de weer met wat, waar en hoe we eten.

Elk jaar ontwikkelen zich weer nieuwe trends en verdwijnen er natuurlijk ook een aantal. De Firma Smaak geeft de komende maanden zijn eigen visie op welke 20 Food Trends zich in 2016 verder kunnen gaan ontwikkelen. De ene trend zal uitgroeien tot een hype en de andere trend verdwijnt geruisloos van tafel.

 

worst in zakje

Trend 1: Voor de doe-het-zelver: maak je eigen worst.

De trend om steeds vaker je eigen voedsel te produceren zet door. Je eigen jam, sappen en brood maken we al langer vaker zelf maar voor een lekkere worst gaan we nog steeds naar de slager of supermarket. Maar weet je wel wat daar allemaal in zit? Wat de herkomst van het vlees is etcetera. Vaak niet en daarom gaan steeds meer mensen zelf aan de slag om hun eigen worst te maken. En daarbij kun je lekker experimenteren. Welke specerijen gebruik je? Wat is de samenstelling van het vlees? Vroeger was het heel normaal om thuis zelf vlees te malen (wolfen) en daarvan mooie worsten te maken (stoppen). Tegenwoordig doen we dat bijna niet meer. En toch zien we het langzaam weer terugkeren. Bij webwinkels zoals Vuur & Rook  zijn de benodigdheden makkelijk te bestellen.

Ook restaurants en andere horecabedrijven richten zich steeds meer op huisgemaakte worst. Een mooie gehaktmolen hand
manier om je te onderscheiden van collega bedrijven. Zeker wanneer je daarbij ook nog gebruikt maakt van vlees uit de regio.
Voor levensmiddelenfabrikanten biedt dit weer nieuwe kansen. Want als deze trend zich echt doorzet, dan wil je de benodigdheden voor het maken van je eigen worst toch gewoon in de supermarkt kunnen kopen! Bijvoorbeeld een mooie verpakking met verschillende worst-specerijen, darmen en eventueel wat rookhout. Dat vergroot de kans dat het grote publiek er ook mee aan de slag gaat

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends Tags: trends, worst, zelf maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....