• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / Food Trend 2: Superlokaal je eigen groenten kweken

Food Trend 2: Superlokaal je eigen groenten kweken

22 januari 2016 by René Kleinsmit Reageer

De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren.

“Waar komen die tomaten vandaan? Van ons dak!” Het steeds vaker zelf kweken van eigen groenten en fruit ga je vooral terugzien in restaurants. Op dit moment beschikken veel eetgelegenheden al over hun eigen kruidentuin maar het aantal zelf gekweekte producten zal snel toenemen. groenten in kratRestaurants op het platteland kunnen hier snel op in kunnen springen omdat ze vaak voldoende ruimte om zich heen hebben voor het lokaal verbouwen van hun eigen groenten. Maar ook in de grote steden zie je deze trend opkomen. Een bekend voorbeeld en pionier op dit gebied is restaurant De Kas in Amsterdam. Zij omarmen dit concept al sinds 2001! En grote sterren volgen nu ook. Zo sluit René Redzepie eind 2016 zijn befaamde restaurant Noma in Kopenhagen en zal het in 2017 als Urban Farm restaurant zijn deuren weer openen.

Het grote voordeel van dit superlokaal kweken van eigen groenten is natuurlijk de versheid en de kwaliteit. Vaak worden ingrediënten hooguit enkele uren voor de bereiding geoogst. Uiteraard dienen de producten van biologische oorsprong te zijn. Daarnaast reduceert de CO2 foodprint van het restaurant omdat er minder transport nodig is voor bevoorrading.

Hoeveel Chefs zich de komende jaren gaan bijscholen tot hobbyboer valt te bezien maar dat hun aantal in 2016  zal toenemen is wel zeker.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends Tags: local sourcing, Noma, Rene Redzepi, urban farming

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....