• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / Food Trend 4: Afrikaanse smaken

Food Trend 4: Afrikaanse smaken

27 januari 2016 by René Kleinsmit Reageer

De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren. Deel 4: Afrikaanse smaken.

De Internationale keuken heeft natuurlijk lang geleden al haar intreden gemaakt in Nederland. Dat begon in de jaren 60 met de opkomst van de Chinese restaurants en is sindsdien alleen maar toegenomen. Maar ondanks deze toename van de Internationale keukens is er één continent relatief onontdekt gebleven: Afrika. Maar wellicht niet voor lang meer. De Marokkaanse keuken, bekend van haar ras el hanout en couscous, is door komst van de gastarbeiders misschien wel de bekendste Afrikaanse keuken in Nederland maar het continent heeft veel meer te bieden. Specerijenmixen zoals Berbere (Ethiopië), Harissa (Marokko), Dukkah (Egypte) en Tsire (West-Afrika) zijn verrassend en heerlijk van smaak. En deze smaken zullen snel aan populariteit winnen want Afrikaanse smaken en de Afrikaanse keuken zijn een trend aan het worden.

Ethiopisch Restaurant Langano in Berlijn
Ethiopisch Restaurant Langano in Berlijn

 

Recept voor Tsire:

  • een handvol pinda’s
  • 1 theelepel chili poeder
  • ¼ theelepel gember gemalen
  • ¼ theelepel nootmuskaat gemalen
  • ¼ theelepel kruidnagel gemalen
  • ¼ theelepel kaneel gemalen
  • zout naar smaak

Hak de pinda’s fijn in de grinder. Meng daarna de specerijen erdoor en breng op smaak met wat zout.

Tsire wordt gebruikt voor het kruiden/coaten van vlees. Haal het vlees door wat arachideolie en daarna door het specerijenmengsel. Bak het vlees en strooi er achteraf nog wat van het mengsel over.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....