• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / Food Trend 5: Minimalistisch eten

Food Trend 5: Minimalistisch eten

29 januari 2016 by René Kleinsmit Reageer

De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren. Deel 5: Minimalistisch eten.

Eten als een ruimtevaarder? Ook al zullen de meeste mensen op aarde nooit de gewichtsloosheid van een ruimtevaarder ervaren, steeds meer mensen nemen wel het voedingspatroon van een ruimtevaarder over. Minimalisme kent immers geen grenzen. Of kun je beter stellen dat luiheid geen grenzen kent? Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om je volledig met vloeibaar eten te voeden. En dat, zo zeggen de aanbieders, zonder tekort te schieten in allerlei noodzakelijke voedingsstoffen. Blijft er lekker veel tijd over om andere leuke dingen te doen.

SoylentEen van die aanbieders van dit vloeibaar voedsel is Soylent uit de Verenigde Staten. De producten worden gewoon thuis afgeleverd. Dat deze manier van voedsel innemen snel aan populariteit wint, is te merken aan de snelle toename van het aantal aanbieders van dit soort producten. Soylent bijvoorbeeld, kan nu al de vraag niet meer aan. En omdat Soylent nog niet in Europa levert, komen ook hier steeds meer nieuwe aanbieders op de markt. Een blogger uit Slowakije heeft er zelfs een smaaktest mee gedaan.

Persoonlijk ben ik er niet zo’n voorstander van. Ik ben toch geen astronaut?! Want hoe gezellig is het als je met zijn allen aan de eettafel zit en lekker slurpt aan je fantasieloze shake? Volgens mij beleef je er weinig genot aan. En wat te denken van alle lekker geuren die vrijkomen als je aan het kokkerellen bent? Die ontbreken toch echt als je je avondeten-poedertje aanlengt met water. Maar ondanks dit gemis zullen ook in 2016 steeds meer mensen overstappen op deze poeders zodat ze minder, of helemaal niet meer, in de keuken hoeven te staan.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....