• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / Food Trend 8: Waar rook is….

Food Trend 8: Waar rook is….

11 februari 2016 by René Kleinsmit Reageer

De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren. Deel 8: Waar rook is…

Vuur en rook gaan we steeds meer in de keuken terugzien in 2016. En dan bedoel ik niet een ongeluk waarbij de boel in vlammen opgaat..

vlees en groenten op Weber BBQOf het nu gaat om boven houtskool gegrilde groenten of het roken van je eigen visje, rook is niet meer weg te denken uit de keuken anno 2016. En voor de duidelijkheid: we hebben dan niet over allerlei rookaroma’s die op je chips en in je snacks zitten. Nee, we praten hier rook waarbij je je vingers aan kan branden.

Thuis kun je al heel gemakkelijk en veilig een rooksmaak aan je gerechten geven door gebruik van Pimentón de la Vera, overheerlijk natuurlijk gerookt Spaans paprikapoeder. Heerlijk over bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen of een omelet.

Maar het kan ook spannender. Wat te denken van een dessert met geroosterd fruit, cocktails met gerookt zout, gerookt ijs of gerookte siroop voor in je koffie?

Voor de hobbykoks die er een paar centen voor over hebben is er de Big Green Egg of de Black Bastard de oplossing om een lekker rooksmaak te creëren. Maar zet je zo’n ding gemakkelijk in je eigen keuken? Ik denk het niet. Vaak zijn dit soort apparaten een vervanger van de huidige barbecue. Op internet kwam ik overigens een ander leuk apparaat tegen: de Beefer. Met dit apparaat kun je op een temperatuur van 800 graden Celsius(!) vlees of groenten roosteren. Niet goedkoop in aanschaf overigens, maar de steaks zien er overheerlijk uit.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends Tags: rook

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....