• Smakelijk Nieuws
    • Food Trends
    • Nieuwe Producten
  • Smaaktest
    • Goede Smaak
    • Slechte Smaak
  • Smakelijk op Pad
    • Restaurants
    • Retail
    • Street Food
  • Etenswaardigheden

De Firma Smaak

Inspiration

DE FIRMA SMAAK

Expertise – Inspiratie – Trends – Food-Hot-Spots

“You don’t need a silver fork to eat good food.” – Paul Prudhomme

Je bent hier: Home / Smakelijk Nieuws / Food Trends / Food Trend 12: Groenten verder in de lift

Food Trend 12: Groenten verder in de lift

5 september 2016 by René Kleinsmit Reageer

De Firma Smaak belicht Food Trends die zich in 2016 verder gaan manifesteren. Deel 12: Groenten verder in de lift.

Wicker basket of fresh root vegetablesJe komt er niet meer om heen. Groente, groente en nog eens groente. Misschien zelfs de nieuwe hoofdrolspeler op het bord. Want vlees is voor veel consumenten niet meer het uitgangspunt in de warme maaltijd. Steeds vaker slaan we, bewust of onbewust, vlees een keer over in ons week menu. Feit is dat groenten gedurende het seizoen voor de nodige afwisseling zorgen waardoor het minder snel verveeld. En ook de opkomst van vergeten groenten soorten maken het eten van groenten een stuk leuker. Pastinaak, aardpeer en snijmoes worden steeds populairder in het groente schap. Persoonlijk geloof ik niet zozeer in de trend om van allerlei groenten maar ‘spaghetti’ te maken. Wel ben ik van mening dat er per maaltijd vaker meerdere soorten groenten naast elkaar worden geserveerd die steeds vaker het vlees vervangen. Gekookt, geroerbakt of gegrild, groenten zijn niet langer een bijgerecht maar claimen steeds vaker de hoofdrol in de maaltijd!

Een voorbeeld van de nieuwe Italiaanse keuken: Piadine met alleen maar groenten, tapenade, lekker veel olijfolie en buffelmozzarella.
Een voorbeeld van de nieuwe Italiaanse keuken: Piadine met alleen maar groenten, tapenade, lekker veel olijfolie en buffelmozzarella.

Mede door de opkomst van de nieuwe mediterrane keuken en de keuken van het Midden Oosten worden groenten ook spannender om te bereiden. Yotam Ottolenghi en onze eigen Nadia en Merijn laten bijvoorbeeld zien hoe ontzettend lekker je met alleen groenten kunt koken. En je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn om hiervan te genieten!

Vlees zal gelukkig ook blijven. Weliswaar wat minder maar vaak ook beter van kwaliteit en bewuster geconsumeerd.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Categorie: Food Trends Tags: groenten, Yotam Ottolenghi

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

menu van de firma smaak – onze diensten

  • Interim Product Management
  • Conceptontwikkeling
    • Verpakkingsontwikkeling
  • Food Trends en Inspiratie

kennismaking met de firma smaak

  • René Kleinsmit – Food Innovator
  • Missie & Visie
  • Privacy & Cookie beleid
  • Neem contact met me op

Blog

  • Etenswaardigheden
  • Food Trends
  • Restaurants
  • Retail

Blog archief

  • oktober 2018
  • september 2018
  • november 2017
  • september 2016
  • augustus 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Contact

René Kleinsmit
Molenstraat 63
7581 BM Losser
+31614846434
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Privacy en Cookie statement

https://www.defirmasmaak.nl/privacy-cookie-beleid/

Copyright © 2025 · Magazine Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....